פורומים

- שטח 4x4

מכשיר גארמין

02 במאי 2009 ב 11:06 4 תגובות 1820 צפיות יוסיפון
לאחר שהתאמתי את מכשיר הגארמין 76 לפי הכתבה באתר מופיע לי הספרה 3 לפני קווי רוחב כמו כן בlongitute הוא מאפשר אחרי e035 סימן של מעלות ולא נקודה אשמח לפיענוח ,תודה  
הוספת תגובה
  • 1. profile image Ogash Ofer 02 במאי 2009 ב 08:39

קואורידינטות של רשת ישראל בגרמין

לקווי קווי הרוחב זה פשוט:
    1. אני מבין כי אתה משתמש ברשת ישראל הישנה
    2. כי אתה נמצא דרומית לקו מצפה רמון
    והתשובה היא (כמו שהיא מופיעה בכל סוף של הסבר ב מסלולי טיול) ומפורטת בכתבת ניווט מספר 8 - קישור

לשימוש במכשירי גרמין יש להחליף את הספרה ''1'' שבקואורדינאטות הצפוניות בספרה ''4'' או מדרום לקו מצפה רמון יש להחליף ראת הספרה ''0'' שבקואורדינטות הצפוניות בספרה ''3''. וזה קורה כי ברשת ישראל הישנה מדינת ישראל ''ארוכה'' יותר מ-1,000 ק''מ כך שנדרשת ספרה רביעית (ספרת האלפים) לקווי הרוחב.

לגבי קווי האורך - הסבר קצת יותר מה כוונתך

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. יוסיפון 02 במאי 2009 ב 14:00

מכשיר גארמין

אני מהמרכז,הזנתי אותו לפי הרשת החדשה
    ב user grid set up
    בשורהlongitude origin
    לפי הכתבה צריכה להיות נקודה אחריe035 אך במכשיר מצויין סימון של מעלות ההמשך תקין.
    מה לבחור בnorth reference: true/magnetic/grid/user ?
    תודה מראש

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image Ogash Ofer 02 במאי 2009 ב 14:17

קואורדינטות במכשיר גרמין

1. אתה יכול להתעלם מהספרה 3 לפני קווי הרוחב (אין לה כל משמעות גיאוגרפית, ברשת UTM היא מסמלת 3,000 ק''מ מקו המשווה אך ברשת ישראל חדשה היא סתמית).

2. הסימן של מעלות במקום נקודה הוא גם חסר משמעות כל עוד אתה יכול להכניס את הנתונים.

3. ה- NORTH REF הוא צורת ההתייחסות לצפון - האם הצפון האמיתי (כוכב הצפון), האם צפון הרשת של המפה או הצפון המגנטי (המצפן). מכיוון שהסטיות בינהם הם כ-2 מעלות - הדבר זניח למשתמשי הקרקע. אני בוחר בצפון הרשת (USER) וכך הצפון מתאים לקווי האורך של המפה.

בכל מקרה מומלץ לבדוק את הנתונים במקום בו אתה יודע להוציא נקודת ציון מהמפה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוסיפון 02 במאי 2009 ב 14:31

מכשיר גארמין

תודה רבה

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול