כתבה על מסע מעלות בנגב, כתב יואב קווה, הדריך עדי ויזל
כתבה על מסע מעלות בנגב, כתב יואב קווה, הדריך עדי ויזל
פיני - כבוד!
כתבה מבריקה
עוד כתבה מבריקה של יואב קווה מלאה הומור
דרך אגב בגלל כתבה שלו קניתי את הטריוס
כתבה יפה - אבל מוגזמת
כתבה יפה, תיאורים חמודים .
הגזמה די גדולה בתיאורים.
נדמה לי שהתמונה של הפג'רו היא מטיול המעלות בפסח
ירוןי
בעל הטרופר שבתמונה
אני חושב שאם קצת יותר ידע בנהיגה היית עולה את זה כמו כלום אם הטרופר
כתבה חדשה - גבר - גבר : מסע מעלות קשים בנגב
תמונות שצורפו לכתבה אכן חלקן צולמו בטיול האחרון מעלות בנגב - אכן הפאג'רו של משה צולמה במעלות בנגב - אפריל 2009.
לגבי הטרופר.
ניסיון נהיגה זה דבר שנרכש עי השתתפות בטיולים ברמות עבירות קשה - לא ניתן להתעלם מהעובדה כי לטרופר אין נעילה אחורית/דיפרנציאל,דבר המקשה מאוד את עליית מעלה ורדית - אני לא רוצה לומר שלדעתי רכבים לא נעולים לא יכוליםם לעלות את ורדית אבל ללא ספק, ניסיון לעלות את הורדית, ללא נעילה זה דבר המלווה בסיכון למכלולי הרכב דבר שיכול לפגוע בכיס.
אין לי ספק כי עם תצטרף לטיולים ברמת עבירות קשה, תצבור בטחון עצמי כזה שיאפשר לך לנסות ביתר נחישות(עד גבול מסוים) לעלות את הורדית ומעלות קשים אחרים.
עדי
כואב הלב על הנזק האדיר שאתם גורמים
לטבע. . אני כבר לא מדבר על הרעש, ועל זיהום האוויר... אין לכם שמץ של כבוד לטבע ולסביבה, והכתבה ממחישה את זה היטב. אגב, עם קצת הדרכה ילדות בנות 15 יכולות לנהוג יותר טוב מרוב ה"גברים" המוצגים כאן...
וברור שאם הייתם באמת גברים - הייתם רוכבים על אופני שטח.
תשובה ל8 אוהב אתכם כל יפה הנפש והבלורית
שמעולם לא אכלו סטיק או שניצל, ולא לבשו פוליאסטר לא שתו מבקוק מים מנרליים ולא נסעו במכונית ולא משתמשים בתרופות וחיסונים להם יש המון כבוד לסביבה וכמובן גם טונה של צביעות ופלצנות סביבתית פופוליסטית.
לגבי מה שילדות בנות 15 מסוגלות אני מנוע מלהגיב כי הן קטינות אבל לגבי מה שאחיותיהן הבוגרות והמאותגרות מיגדרית (genderבלעז) עושות בשטח סטייל "מלכות המדבר" אני מכיר מקרוב וטוב מאוד, זה ממש בדיחה פמיניסטית מעניין מי מתקן להן את הרכבים בשטח ומי מחלץ אותן? חיקוי עלוב לגיפאות גברית ואפילו הן עם כל הניסיון בשטח והרצון הנשי הלוהט והרכבים המשופרים לא מסוגלות לרבע ממה שתואר בכתבה
ל-9: שתוק, שתוק
9 ל- 10 איפה הזכות לחופש הדיבור נעלמה?
ואל זה נאמר " במקום שבו סותמים פיות יהרגו אנשים" או שזה היה היה במקום שבו שורפים ספרים? לא זוכר היה משו כזה בזכות חופש הדיבור רק ש-10 שכח אצלו כולם צריכים להסכים איתו אחרת צריך להשתיק אותם ויפה שעה אחת קודם...
תגובה ל-8 ועל הכתבה
לידיעתך אדוני יפה הנפש הטיול הזה בוצע בשבילים מסומנים ש אושרו על ידי הגורמים המתאימים.
כתבה שנונה ומלאה חוש הומור.. כל הכבוד לכתב ,למשתתפים, ולעדי ויזל
לא קונה ....
איכשהו מסעותיו המצולמים של עדי נראים לא טוב דרך התמונות...
פירפורים מעלים עשן, אבק וסלעים ניתזים..
עדי, תנסה לתפוס זוויות מחמיאות יותר, כולל צילומים ברורים של רכבים על שבילים ברורים. בצורה זו יעזבו אותך לנפשך...סמוך ובטוח אני שטיולייך מתבצעים אך ורק על גבי שבילים "חוקיים".
כותב תגובה 7:חבל שאתה נשאר אנונימי - כנראה שיש לך מה להסתיר ולעצם העניין.
יש אנשים שנהיגה בג'יפ עושה להם טוב, יש כאלה רכיבה על אופניים גורמת להם להרגשה טובה - יש כאלה שמשיגם את זה בכיבוש ליבם של נשים ויש כאלה שצפייה בטלויזיה מעבירה להם את הזמן על הצד הטוב ביותר- לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך בביקורת שאתה מעביר עליי/עלינו ובכלל על קהילת הג'יפאים.
לא סיפרת לנו מאיפה הידע הרב שלך על כאלו בנות 15 יצא לך לטייל עם קבוצה של בנות 15 והתוודעת ליכולתם בשטח... אני מניח שאתה מעדיף לא לדבר על זה בפורום נכון?!
מאחר ואתה מומחה לשמורות טבע וסימוני שבילים - אז אפרט למען אלו שלא מומחים כמוך...) המסלול אליו יצאנו ועליו מדברת הכתבה של קווה החלה במעלה עשוש המשיכה למעלה הר כיפה ומעלה רמון -כפי שידוע לך כל הדרכים המקשרות בין הנקודות הנל הם דרכים מסומנות בסמש (סימון שבילים של הרטג - רשות הטבע והגנים ושמורות הטבע)אז אני ממתין להתנצלות לגבי הריסת הטבע.
לגבי זיהום האוויר - מה שונה הנסיעה בטבע לנסיעה בכביש ככל שהדבר מתייחס לזיהום אווויר - דרך אגב הרבה ג'יפים התקינו מיכל גז - ואתה???
אני מתנצל מראש שאני ציני בתגובה שלי אבל לפעמים אנשים מגיבים מבלי לדעת אם יש מקום להעביר ביקורת .
אני לא טוען נגד העברת ביקורת אבל כאשר הביקורת נכונה ו/או בונה אז אני מוכן גם להתמודד איתה.
בכל מקרה אתה מוזמן להצטרף לטיולים וללמד אותנו מניסיונך.
לגבי מלכת המדבר אלו בחורות אחת אחת ואני בהחלט מחזיק מהם - ובאמת הצוות שמגבה אותן זה גברים ובכל זאת יש להסיר את הקובע בפניהם.
תגובה 12 : לא מתיימר להיות צלם מקצועי - עובד על זה.אין לי בעיה עם האבק - גם אדם שירוץ בשטח יעלה אבק, קל וחומר רכב בנסיעה ובמאמץ.
תנסה אתה להסתכל במפה, לדבר במכשיר הקשר, להזיזי סלעים לצורך סיוע לעליית הרכבים לכוון את הנהגים ולצלם ונראה איך תצא לך התמונה.
בד'כ מגיעים איתי חברים והם מצלמים, לפעמים הילד לוקח על עצמו את האחריות ולפעמים אני - מוזמן להגיע לטיולים ולקבלת אתתפקיד הצלם עם המלמה המקצועית שלי
להת' בשטח
והכי הכי חשוב
התמונה המוצלחת היחידה: המצחקקות. ואגב
שהכותב, הבאמת מוכשר, הצליח לגרום הנאה בכתיבה משובחת על נושא כ"כ משעמם!
אכן כותב מוכשר
הכותב מאוד מוכשר.
הנושא טכני ולכן משעמם את מי שלא אוהב את התחום,
אבל מרתק ובעל אתגר למי שאוהב להיות מקצוען.
הרשו לי למחות בתוקף
שיר המעלות הינו מושג שקבענו בשנת 2003 שנסענו כמה חברה כפי שפורסם בזמנו בגיפולוג,
ליום מסע
זיק
מחמל
חווה
אז עם כל הכבוד לעדי וויזל ידידי היקר,
שיר המעלות שייך לאחרים

תגובה ל-15
אם זה משעמם אותך א ל תקרא ואל תיכנס לאתר .אותי משעממים חיי האסטרונאטים
בטיסות לחלל. אותי משעממים חיי המין של הלויתנים -אז אני לא נכנס לאתרים שלהם
.נקודה.
אפרופו ילדות בנות 15
בלי שום כוונה להכנס לדיון המיותר כאן , פשוט משהו הזכיר ילדות בנות 15 אז הנה משהו בקשר לרכב , נהיגה ,וילדות בנות 15 . (סביב דקה 8 , מגיעה הקשר) https://www.youtube.com/watch?v=fy8LJx71_9o ולא , אין כאן בעיה , זה לא למבוגרים בלבד . אמיר
מדהים איך פרובוקטור/ית אחת (תגובה 6) מצליחה להקים על הרגלים חצי פורום.
אני מהמר שמדובר בצעירה שצרוף המילים גבר גבר... בכותרת, הקפיץ לה את הפיוזים (כלומר ייבש לה את הפה והרטיב לה את השפתיים בו זמנית).
ולעניין שיר המעלות, כמדומה שזכויות היוצרים שייכות לדוד המלך (שאיך שלא תסתכלו עליו, אין חולק שהיה גבר גבר! )
מה נהיה פה?
תענוג של טיול , סבבה של צילומים . לא מבין על מה הביקורת . אולי קנאה? חבל שיש לי רק ראב 4 אחרת גם אני הייתי שם.
עצה לגבר גבר
יש לי מקומות יותר קרובים לשבור מכוניות
למשל לזרוק אותן ממצוק הכורכר באזור הרצליה
לא הבנתי את ההנאה לשבור ציריה או לכסח פלסטיק
כל אחד וההנאות שלו לא מבין מה הבעיה כל עוד זה לא מפריע למישהו אחר
חייה ותן לחיות
אין ספק שהאוטו של אבא נוסע יותר מהר והעבירות שלא יותר גבוהה והמבין יבין
לגבי שבירת הצירייה.
ראשית זו לא הייתה צירייה זה היה משהו אחר אבל לא זה העניין.
במהלך טיול ג'יפים תמיד קיים הסיכוי כי רכיב או יותר של הרכב יינזק בדיוק כפי שקיים הסיכוי שלא ייקרה כלום.
זה הכול עניין של התנהגות הנהג ומזל ועייפות החומר/בלאי.
אני מטייל כל כך הרבה שנים בשטח וללא ספק מבלה במוסכים יותר מאשר בעל רכב שלא נכנס לשטח אבל זו ההנאה שלי ואני מוכן ורוצה לשלם עליה.
למה זה כל כך מפריע למישהו. אף אחד לא צריך לצאת מנקודת הנחה שאני או שכמותי יוצאים לשטח בשביל לשבור או להרוס אלא, הנזקים שגרמים לרכב הם בעיקר תוצאה של בלאי .
בדיוק כפי שאדם שמעשן מבלה , סטטיסטית, אצל רופא יותר מאשר אדם שלא מעשן ועוד הרבה דוגמאות.
עדי,זה לא מפריע,אנשים פשוט מביעים את
דעתם על נגזרת של ענף השטח, שנראית פשוט משעממת באופן זוועתי.
גם לבחורציק שמשתעמם מהאסטרונאוטים והלווייתנים ולא נכנס לאתרים שלהם, אומר שאם היו כתבות עליהם באתר שטח הייתי מבין תלונות על שיעמום.
לנסוע עד לקיבינימאט בשביל לטפס כמה עליות כולל לטאטא (!!!!!!) אותם ולגרור נראה אינפנטילי. תביאו מסוק ותמשכו מלמעלה וגם יעזור לכם לעלות!
כל עוד לא עליתם בכוחות עצמכם ורכבכם (ובלי לטאטא ולעשות ספונג'ה לפני כן) - לא עשיתם כלום!
יש אולי עוד כמה תמונות של המצחקקות במקרה?
כתבה מאוד מרתקת מצחיקה