מסלול טיול קרוב למרכז הארץ אבל בשטח שומם, בלב שטחי אימונים של צה'ל ובין חורבות עתיקות עם כוכים, מחילות ומערות מתקופות בית שני והביזנטיים. רב המסלול על שבילים מהירים וחלקו מטפס או יורד בשבילי הרים צדדים, שכמעט איש אינו נוסע בהם.
מסלול טיול קרוב למרכז הארץ אבל בשטח שומם, בלב שטחי אימונים של צה'ל ובין חורבות עתיקות עם כוכים, מחילות ומערות מתקופות בית שני והביזנטיים. רב המסלול על שבילים מהירים וחלקו מטפס או יורד בשבילי הרים צדדים, שכמעט איש אינו נוסע בהם.
מערת חזן
לא ברור מה הכוונה בשילוט אנונימי... אני מבין את הפשט, ברור שכנראה לא קם אדם מן היישוב והחליט לשים שם שלט סתם ככה. האם האתר באמת מסוכן? יש רשות שאחראית עליו שדרכה אפשר לברר? אם אכן האתר מסוכן, נראה לי קצת לא אחראי לפרסם מסלול הממליץ בצורה זו או אחרת להכנס לשם.
מערת חזן
מערת חזן
עופר תודה. את שכתוב בכתבה קראתי והבנתי גם בפעם הראשונה וראיתי את התמונה. מי אחראי על האתר הזה?
מערת חזן
21.12.13
עשינו את המסלול היום.מסלול שכולו כייף עם אטרקציות לילדים.השבילים עבירים.המעבר בתחילת המסלול מתחת לגשרים מלא מים בעקבות המזג אויר הלא שגרתי שהיה,ולכן יש לעשות פרסה בצומת בית קמה ולהיכנס מהצד השני.
עבירות לאחר גשם ?
איך עבירות המסלול בימים שאחרי הגשם ?
עבירות לאחר גשם ?
עבירות לאחר גשם ?
נסעתי בירידה מכביש 40 בקילומטר 214 ואחרי כ-600 מטר שקעתי בבוץ במשהו שנראה כשלולית שייבשה שהיתה במרכז השביל. הייתי בפג'ארו . ממליץ להמתין עד שהשבילים יתייבשו היו עוד הרבה רכבים קלים ששקעו .
מערת חזן
הבנתי שיש פקחים של הרשות שנותנים דוחות לנכנסים למערת חזן, האם יש אמת בדבר?
מערת חזן
עבירות לאחר גשם ?
מערת חזן
תודה עופר, לזכרוני בטיול שלכם לאזור שהצטרפתי אליו בהובלת עדי, ההליכה במערות דרשה היכרות, אחרת נראה לי שעלולים להתקשות בניווט, יש איזה מפה או הסבר של הניווט במערה?
עושים את המסלול מחר 4/1/14
מי שמעוניין להצטרף - קישור לטיול מחר
עדכוני מסלול 3/1/14
מעבר הגשר הראשון לא עביר (מלא במים עד הסוף) ראו תמונות - קישור
אפשר להגיע עד לצומת בית קמה ולעשות פרסה או להשיך על הציר בשטח במקביל לכביש ,לעבור במעבר הבא ולהתמזג לנ.צ 5.
חוץ מזה אין בכלל בוץ במסלול.
המסלול יפה בחורף , שומם מאוד (חשוב לא לצאת לבד), המערות בסוף אטרקציה מעולה, יש מטיילים רבים ואין שום בעיה להכנס. בתוך המערות פגשנו משפחות עם ילדים קטנים ואף כלבים.
רוב המסלול על שבילים טובים. מתאים גם לג'יפונים.
מערת חזן
עבירות לטוסון במסלול ?
יוצאים לטייל שם השבת , לחבורה מעוניין להצטרף מטייל עם יונדאי טוסון , איך תהיה לו
עבירות המסלול ?
עבירות לטוסון במסלול ?
הגשר הקטן מתחת לכביש 40 - עדיין חסום!
מעדכון של מטיילים שנסעו היום 15.2.14 על המסלול - הגשר הקטן שמתחת לכביש 40 (זה שמופיע בתמונה של נ.צ. 2) עדיין מוצף במים וחסום למעבר.
לתחילת המסלול יש לנסוע עד לצומת בית קמה ולחזור צפונה עד לאבן דרך 214 ק''מ.
שדה הכלניות הגדול
צביקה הרניק מדווח על שדה הכלניות הגדול והצפוף ביותר באזור.
מהצומת של נ.צ. 19 יש לפנות שמאלה על השביל המסומן בכחול ולנסוע עליו כק''מ מערבה עד המפגש עם נחל אדוריים (כמעט המפגש עם השביל המסומן באדום).
נ.צ. 137290/1100700 (רשת ישראל ישנה).
מסלול מדוייק
עופר ,
תודה על המסלול המדוייק והיפה
עשינו אותו ב 22.2.14 היה אחלה .
מסלול נחמד גם בסוף הקייץ
עשינו היום את המסלול.
המסלול כתוב היטב אך ריבוי השבילים קצת מבלבל למרות שמצאנו את דרכינו.
שמחנו לראות שיש חיים ומסלולים באזור זה בו הנופים יפים מאוד.
חציית נחל כלך הייתה קצת מאתגרת לפורסטר שעבר בכייף.
עצרנו לארוחת בוקר לפני גשר הרכבת ובסוף בנקודת הקפה המומלצת.
תודה לעופר על המסלול והפרוט.
מסלול נחמד גם בסוף הקייץ