פורומים

- שטח 4x4

מסלול טיול של שבילים וחרבות שוממות בדרום השפלה

20 בדצמבר 2013 ב 05:40 22 תגובות 70125 צפיות profile imageאתר השטח 4X4

מסלול טיול קרוב למרכז הארץ אבל בשטח שומם, בלב שטחי אימונים של צה'ל ובין חורבות עתיקות עם כוכים, מחילות ומערות מתקופות בית שני והביזנטיים. רב המסלול על שבילים מהירים וחלקו מטפס או יורד בשבילי הרים צדדים, שכמעט איש אינו נוסע בהם.

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. focalist 20 בדצמבר 2013 ב 21:23

מערת חזן

לא ברור מה הכוונה בשילוט אנונימי... אני מבין את הפשט, ברור שכנראה לא קם אדם מן היישוב והחליט לשים שם שלט סתם ככה. האם האתר באמת מסוכן? יש רשות שאחראית עליו שדרכה אפשר לברר? אם אכן האתר מסוכן, נראה לי קצת לא אחראי לפרסם מסלול הממליץ בצורה זו או אחרת להכנס לשם.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image Ogash Ofer 20 בדצמבר 2013 ב 21:29

מערת חזן

focalist כתב/ה:
    "לא ברור מה הכוונה בשילוט אנונימי... אני מבין את הפשט, ברור שכנראה לא קם אדם מן היישוב והחליט לשים שם שלט סתם ככה. האם האתר באמת מסוכן? יש רשות שאחראית עליו שדרכה אפשר לברר? אם אכן האתר מסוכן, נראה לי קצת לא אחראי לפרסם מסלול הממליץ בצורה זו או אחרת להכנס לשם. "
    אחזור על שכתבתי בכתבה: כיום האתר משולט (בשילוט אנונימי) כאסור לכניסה וכל מי שמסתובב בשטחן או יורד פנימה עושה זאת על אחריותו.  באחת התמונות שצרפתי רואים את אחד השלטים הלא חתומים שסביב האתר.  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. focalist 21 בדצמבר 2013 ב 19:30

מערת חזן

עופר תודה. את שכתוב בכתבה קראתי והבנתי גם בפעם הראשונה וראיתי את התמונה. מי אחראי על האתר הזה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image Ogash Ofer 21 בדצמבר 2013 ב 21:13

מערת חזן

focalist כתב/ה:
    " עופר תודה. את שכתוב בכתבה קראתי והבנתי גם בפעם הראשונה וראיתי את התמונה. מי אחראי על האתר הזה? "
    ממה שאני יודע הוא שריב בין רשויות המדינה לגופים פרטיים משאירה את המערות מוזנחות וכל הטיפול בהן מתמצה לשלטי האזהרה ללא חתימת המזהיר!  אבל מי אחראי על המקום? לא יודע אם יש כזה!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image מדר זיו 21 בדצמבר 2013 ב 23:35

21.12.13

עשינו את המסלול היום.מסלול שכולו כייף עם אטרקציות לילדים.השבילים עבירים.המעבר בתחילת המסלול מתחת לגשרים מלא מים בעקבות המזג אויר הלא שגרתי שהיה,ולכן יש לעשות פרסה בצומת בית קמה ולהיכנס מהצד השני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. momo_momo 22 בדצמבר 2013 ב 01:01

עבירות לאחר גשם ?

איך עבירות המסלול בימים שאחרי הגשם ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image Ogash Ofer 22 בדצמבר 2013 ב 08:28

עבירות לאחר גשם ?

momo_momo כתב/ה:
    "איך עבירות המסלול בימים שאחרי הגשם ?"
    מדיווחים שקיבלנו 21.12.13 הגשרים של כביש 40 מוצפים במים ואפשר להיכנס למסלול רק ע''פ ההנחיות של הירידה מכביש 40 לכיוון צפון. כלומר מי שמגיע מצפון צריך לבצע פרסה בצומת בית קמה.  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. מנחם רובינ 22 בדצמבר 2013 ב 12:07

עבירות לאחר גשם ?

נסעתי בירידה מכביש 40 בקילומטר 214 ואחרי כ-600 מטר שקעתי בבוץ במשהו שנראה כשלולית שייבשה שהיתה במרכז השביל. הייתי בפג'ארו . ממליץ להמתין עד שהשבילים יתייבשו היו עוד הרבה רכבים קלים ששקעו .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 22 בדצמבר 2013 ב 12:46

מערת חזן

הבנתי שיש פקחים של הרשות שנותנים דוחות לנכנסים למערת חזן, האם יש אמת בדבר?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. profile image Ogash Ofer 22 בדצמבר 2013 ב 13:13

מערת חזן

אורח/ת כתב/ה:
    "הבנתי שיש פקחים של הרשות שנותנים דוחות לנכנסים למערת חזן, האם יש אמת בדבר?"
    נשמע לי כמו שמועה (אבל זה עד שיגיע משהו עם דו''ח...). כשרשות הטבע והגנים (שהיא רשות רשמית וחוקית במדינת ישראל) רוצה לסגור מקום לכניסת קהל היא עושה זאת ע''פ חוק עם גידור ושילוט מתאים. במערות חזן השילוט הוא ''פרטיזני'' ללא חתימה של הגוף האוסר. בקיצור אם אתם לא הרפתקנים במיוחד אבל במקביל גם מאוד זהירים ומחושבים הורידו את המערות האלו ממסלול הטיול, לפחות עד אשר יתבהר מצב השליטה בהן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. profile image מדר זיו 22 בדצמבר 2013 ב 21:46

עבירות לאחר גשם ?

מנחם רובינ כתב/ה:
    " נסעתי בירידה מכביש 40 בקילומטר 214 ואחרי כ-600 מטר שקעתי בבוץ במשהו שנראה כשלולית שייבשה שהיתה במרכז השביל. הייתי בפג'ארו . ממליץ להמתין עד שהשבילים יתייבשו היו עוד הרבה רכבים קלים ששקעו . "
    אתה מתכוון מתחת לגשר הגדול.עברנו שם אתמול יום שבת ולא היתה בעיה מיוחדת.ניתן גם להיצמד לצד שמאל מתחת לגשר ולעבור על השפה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 23 בדצמבר 2013 ב 21:47

מערת חזן

תודה עופר, לזכרוני בטיול שלכם לאזור שהצטרפתי אליו בהובלת עדי, ההליכה במערות דרשה היכרות, אחרת נראה לי שעלולים להתקשות בניווט, יש איזה מפה או הסבר של הניווט במערה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 03 בינואר 2014 ב 17:46

עושים את המסלול מחר 4/1/14

מי שמעוניין להצטרף - קישור לטיול מחר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. alexvitara 05 בינואר 2014 ב 23:43

עדכוני מסלול 3/1/14

מעבר הגשר הראשון לא עביר (מלא במים עד הסוף) ראו תמונות - קישור
    אפשר להגיע עד לצומת בית קמה ולעשות פרסה או להשיך על הציר בשטח במקביל לכביש ,לעבור במעבר הבא ולהתמזג לנ.צ 5.

חוץ מזה אין בכלל בוץ במסלול.

המסלול יפה בחורף , שומם מאוד (חשוב לא לצאת לבד), המערות בסוף אטרקציה מעולה, יש מטיילים רבים ואין שום בעיה להכנס. בתוך המערות פגשנו משפחות עם ילדים קטנים ואף כלבים. רוב המסלול על שבילים טובים. מתאים גם לג'יפונים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. profile image Ogash Ofer 06 בינואר 2014 ב 06:42

מערת חזן

אורח/ת כתב/ה:
    "תודה עופר, לזכרוני בטיול שלכם לאזור שהצטרפתי אליו בהובלת עדי, ההליכה במערות דרשה היכרות, אחרת נראה לי שעלולים להתקשות בניווט, יש איזה מפה או הסבר של הניווט במערה?"
    אין לי מפה של המערות ואכן בשביל להיכנס בצד אחד ולצאת בצד אחר צריך קצת להכיר. אבל אפשר ליהנות מהמערות וגם להכיר אותן גם אם נכנסים ויוצאים מאותו הפתח (מבלי ללכת לאיבוד בפנים...).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. momo_momo 03 בפברואר 2014 ב 10:03

עבירות לטוסון במסלול ?

יוצאים לטייל שם השבת , לחבורה מעוניין להצטרף מטייל עם יונדאי טוסון , איך תהיה לו
    עבירות המסלול ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. profile image Ogash Ofer 03 בפברואר 2014 ב 10:15

עבירות לטוסון במסלול ?

momo_momo כתב/ה:
    "יוצאים לטייל שם השבת , לחבורה מעוניין להצטרף מטייל עם יונדאי טוסון , איך תהיה לו
    עבירות המסלול ?
    "
    ככתוב במסלול: המסלול בעבירות קלה עד בינונית ומתאים גם לג'יפונים ללא הילוך כוח, אבל דרוש נהג מנוסה בנהיגה בשטח. ואם שאר החבורה עם הילוך כוח אז תמיד תוכלו לעזור בנקודה שצריך (אם צריך...).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. profile image Ogash Ofer 15 בפברואר 2014 ב 18:53

הגשר הקטן מתחת לכביש 40 - עדיין חסום!

מעדכון של מטיילים שנסעו היום 15.2.14 על המסלול - הגשר הקטן שמתחת לכביש 40 (זה שמופיע בתמונה של נ.צ. 2) עדיין מוצף במים וחסום למעבר.
    לתחילת המסלול יש לנסוע עד לצומת בית קמה ולחזור צפונה עד לאבן דרך 214 ק''מ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. profile image Ogash Ofer 17 בפברואר 2014 ב 06:04

שדה הכלניות הגדול

צביקה הרניק מדווח על שדה הכלניות הגדול והצפוף ביותר באזור.
    מהצומת של נ.צ. 19 יש לפנות שמאלה על השביל המסומן בכחול ולנסוע עליו כק''מ מערבה עד המפגש עם נחל אדוריים (כמעט המפגש עם השביל המסומן באדום).
    נ.צ. 137290/1100700 (רשת ישראל ישנה).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. ah28 04 במרץ 2014 ב 14:27

מסלול מדוייק

עופר , תודה על המסלול המדוייק והיפה עשינו אותו ב 22.2.14 היה אחלה .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. amirshir14 16 באוקטובר 2014 ב 16:11

מסלול נחמד גם בסוף הקייץ

עשינו היום את המסלול.
    המסלול כתוב היטב אך ריבוי השבילים קצת מבלבל למרות שמצאנו את דרכינו.
    שמחנו לראות שיש חיים ומסלולים באזור זה בו הנופים יפים מאוד.
    חציית נחל כלך הייתה קצת מאתגרת לפורסטר שעבר בכייף.
    עצרנו לארוחת בוקר לפני גשר הרכבת ובסוף בנקודת הקפה המומלצת.
    תודה לעופר על המסלול והפרוט.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. profile image Ogash Ofer 16 באוקטובר 2014 ב 17:44

מסלול נחמד גם בסוף הקייץ

amirshir14 כתב/ה:
    "עשינו היום את המסלול.
    המסלול כתוב היטב אך ריבוי השבילים קצת מבלבל למרות שמצאנו את דרכינו.
    שמחנו לראות שיש חיים ומסלולים באזור זה בו הנופים יפים מאוד.
    חציית נחל כלך הייתה קצת מאתגרת לפורסטר שעבר בכייף.
    עצרנו לארוחת בוקר לפני גשר הרכבת ובסוף בנקודת הקפה המומלצת.
    תודה לעופר על המסלול והפרוט."
    תודה על הפידבק! חג שמח לכם ולכל המטיילים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול