פורומים

- שטח 4x4

מסלול טיול אתגרי בנחל שילה

09 באוקטובר 2015 ב 20:05 13 תגובות 62392 צפיות profile imageאתר השטח 4X4

נחל שילה, המנקז את הרי השומרון מערבה עד לנחל ירקון, בשילוב גדר ההפרדה ממזרח ושטחי אש פעילים תחמו שטח שכולו טבע חי ופורח עם מעט שבילים לרכב. נהגי השטח שלא נרתעים מסלעים ושכלי הרכב שלהם מסוגלים לטפס ולרדת בוואדיות הטרשיים מוזמנים לצאת למסלול טיול אתגרי בלב השממה.  

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. shlomoaaaa 11 באוקטובר 2015 ב 00:44

מה הכוונה סופי שבוע?

האם אפשרי בשישי מוקדם בבוקר?
    בתודה
    שומר שבת

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image Ogash Ofer 11 באוקטובר 2015 ב 01:01

מה הכוונה סופי שבוע?

shlomoaaaa כתב/ה:
    "האם אפשרי בשישי מוקדם בבוקר?
    בתודה
    שומר שבת"
    המסלול עובר בשטח אש פעיל. ולכן אפשרי רק בסופי שבוע. ע''פ צהל מיום שישי 12:00 בצהרים ועד מוצ''ש. בדרך כלל פנוי גם בשישי בבוקר אבל יש לבדוק טלפונית במתא''מ (תיאום שטחי אש של צה''ל). אפשר גם פיסית בשטח (אבל זה פחות טוב).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. alon oz 18 באוקטובר 2015 ב 19:41

מסלול כייפי!

עשינו את המסלול בשבת, בהחלט אתגרי עם כמה נקודות קשות אפילו.
    לא מתאים לרכבים רכים או לא מוגבהים, למרות זאת ניתן לעקוף את הנקודות הקשות,
    טיול מומלץ תודה למי שהעלה את קובץ המסלול :)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 21 באוקטובר 2015 ב 21:28

שאלה לעופר

הי
    אני מנסה להכין את המסלול לתוכנת נייוט
    האם יש לך קובץ עם יותר נקודות עניין שיהיה יותר קל ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image Ogash Ofer 22 באוקטובר 2015 ב 06:13

שאלה לעופר - קובץ המסלול

אורח/ת כתב/ה:
    "הי
    אני מנסה להכין את המסלול לתוכנת נייוט
    האם יש לך קובץ עם יותר נקודות עניין שיהיה יותר קל ?"
    אין לי קבצי מסלול מלא, אלא רק את נקודות הציון.  ראשית כי נקודות הציון הן עזר לסיפור הדרך (הוא העיקר) וגם כי לא תמיד אני מבצע את המסלול ברצף. פעמים רבות אני נוסע ''לצדדים'' לחקור ולבדוק אופציות נוספות ורק לאחר מכן מרכיב את המסלול המיועד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. momo_momo 29 באוקטובר 2015 ב 15:47

המסלול אחרי הגשם ..

עופר ,
    איך יהיה אופי המסלול אחרי הגשמים הרבים שירדו באזור ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image Ogash Ofer 29 באוקטובר 2015 ב 16:45

המסלול אחרי הגשם ..

momo_momo כתב/ה:
    "עופר ,
    איך יהיה אופי המסלול אחרי הגשמים הרבים שירדו באזור ?"
    בוצי ומאוד חלק.  שלוליות בוץ בשילוב סלעי גיר הופכים את המסלול למאוד חלק. 

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. רון פורמן 29 באוקטובר 2015 ב 20:30

איפה בדיוק המסלול מתחיל?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. profile image Ogash Ofer 29 באוקטובר 2015 ב 22:52

רון פורמן כתב/ה:
    "
    איפה בדיוק המסלול מתחיל?
    "
    רשום בתחתית דף ראשון: מול צומת הכניסה לגן לאומי תל אפק (מבצר אנטיפטריס) בכניסה דרומה לשביל ישראל ולתחנת זאב של מקורות. 

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 29 באפריל 2016 ב 15:14

כמה עידכונים למסלול נחל שילה

מסלול נפלא, ממש כיף של 3 שעות!
    1. 0.9 ק"מ אחרי נ.צ. 5 הירידה שמאלה לשביל המחצבות לכיוון אלעד חסומה. צריך לפנות לכיוון שביל המחצבות מייד אחרי צומת נחשונים
    2. בין נ.צ. 12 ל 13 (מעלה אלעד) כדאי בהמשך לקחת את השביל הימני (או אמצעי), המדרגה בשביל השמאלי דורשת עבודת מע"צ והימני סביר לגמרי
    3. כשחוזרים לנ.צ. 6 בסוף המסלול, בכיוון הגדר של אלעד, צריך לעקוף את המחסום משמאל בין הבטונדות כדי להמשיך בדרך הכורכר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 13 במאי 2016 ב 10:59

מסלול נחל שילה

עופר שלום,
    תיאור המסלול אחרי נ.צ. 9 לא מסתדר לי עם המפה.
    אתה כותב: "פונים שמאלה ויורדים במורד הנחל" ובהמשך "פונים שמאלה במעלה הנחל". לפי התיאור בהמשך אני מבין שהכוונה למפגש עם האדום מזרחית לנ.צ. 9 (צפונית לחירבת יקבים??). ומשם פונים עם האדום דרומה. האם אני מזהה נכון? במפת סמ"ש משנת 2015 אני לא רואה שביל 4X4 לא מופיעים שבילי 4X4 בקטע הזה. אני יוצא למסלול בשבת הקרובה (מחר) ולכן אשמח לקבל תשובתך עוד היום. תודה מראש ושבת שלום. מוטי ברנדס

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. profile image Ogash Ofer 13 במאי 2016 ב 13:41

מסלול נחל שילה

אורח/ת כתב/ה:
    "עופר שלום,
    תיאור המסלול אחרי נ.צ. 9 לא מסתדר לי עם המפה.
    אתה כותב: פונים שמאלה ויורדים במורד הנחל ובהמשך פונים שמאלה במעלה הנחל. לפי התיאור בהמשך אני מבין שהכוונה למפגש עם האדום מזרחית לנ.צ. 9 (צפונית לחירבת יקבים??). ומשם פונים עם האדום דרומה. האם אני מזהה נכון? במפת סמש משנת 2015 אני לא רואה שביל 4X4 לא מופיעים שבילי 4X4 בקטע הזה. אני יוצא למסלול בשבת הקרובה (מחר) ולכן אשמח לקבל תשובתך עוד היום. תודה מראש ושבת שלום. מוטי ברנדס"
    הנסיעה בן נ.צ. 9 לנ.צ. 10 היא במעלה ובתוך ערוץ נחל, שאין לו שם, ובכיוון מזרח היישר לנ.צ. 10. בתוך הערוץ קיים שביל לרכב, שלא מסומן על המפה.  זהו הערוץ הנמצא צפונית לנ.ג. 185 / חרבת תוכים. נ.צ. 10 נמצא על השביל המסומן באדום, כ- 800 מטרים דרומית לחרבת יקבים. תיהנו מחר בטיול וכתבו לנו איך היה המסלול.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 25 בספטמבר 2016 ב 21:00

מסלול נחמד מאוד

עשינו את המסלול אתמול בלילה בוורסיה קצת שונה, נכנסנו אליו מאנדרטת אלכסנדרוני ביער קולה, כי לא ידענו אם יש כניסה לשטח מאזור אלעד, ועשינו את המסלול הפוך מהמתואר כאן, וסיימנו באותה נקודה. מסלול מאוד קל לרכבים משופרים. יכול להוות אתגר קשה לג׳יפונים או בינוני לג׳יפים לא מוגבהים ולא משופרים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול