שטח 4X4 > מסלולי טיול > כללי ומיוחד

מסלולי טיול לטו באב

בין אם אתם אנשים רומנטיים שרוצים לחגוג את חג האהבה במדבר תחת הכוכבים, או בין אם אתם פשוט אנשים שלא צריכים יותר מידי סיבות לצאת לטיול יומיים בשטח - כמה מסלולי טיול, טיפים מיוחדים ומתכון להכנה בשטח, שיהפכו לכם את הסופ"ש הקרוב של ט"ו באב לרומנטי מהרגיל

חג האהבה העברי, או בשמו ט"ו באב, זו הזדמנות נהדרת לצאת לטיול ג'יפים, עם לינת שטח תחת שמי הכוכבים וארוחה טעימה, שבאווירה הנכונה ליד המדורה תהפוך טיול פשוט לרומנטי במיוחד.

מסלול טיול בלב הנגב

מסלול טיול בעבירות קלה עד בינונית בטבע הפראי והשומם שבלב ובמערב הנגב, דרום מזרחית למכתש רמון, במיוחד למי שאוהב מרחבים פתוחים ונופי בראשית צחיחים.
המסלול ארוך ואפשר לטייל בו בכול עונות השנה. בימי החורף הקצרים (כשאין סכנת שיטפונות) יש להתחיל מוקדם בבוקר על מנת לסיים באור יום ובימי הקיץ החמים והיבשים מומלץ להתחיל את המסלול אחר הצהרים ביום שישי, לישון באחד מחניוני הלילה המפורטים לאורך המסלול ולסיים בשבת עד הצהרים.
למסלול המלא

image

מסלול טיול קליל מתל חדיד עד למאגר איילון

טיול שבילים כבושים ומהירים בלב יער בן שמן – 20 ק"מ בין תל חדיד דרומה עד מאגר איילון. המסלול מתאים לכמה שעות בכול יום במהלך השבוע ויכול להיות מסלול לילה מהנה עם תצפיות לאורות של מישור החוף. כשהשטח יבש ולא לאחר הגשם אפשר לנסוע את המסלול גם עם ג'יפונים בעלי הנעה בודדת.
למסלול המלא

image

טיפ נהיגה: ירידה תלולה בשטח טרשי, קרקע קשה וקרקע חולית

לרדת ירידה, אפילו הקשה ביותר - זו לא הבעיה - בסופו של דבר הרכב יגיע מטה.
האתגר הוא לרדת ללא נזקים לרכב! הנהג המקצועי הוא זה שיסיים את הירידה כשרכבו שלם ולנוסעים שלום! (וכן, אפשר לרדת את מעלה ורדית מבלי לגעת או לשפשף אפילו במעט את המרכב/השלדה של הרכב)
לטיפ המלא

מתכון לפרגיות על המנגל בשטח

המרכיבים:

  • פרגיות
  • פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
  • שתי שיני שום
  • בצל בינוני
  • נענע קצוצה
  • שמן זית בנדיבות
  • קינמון
  • פלפל שחור
  • שאטה יבשה לאוהבי החריף
  • מלח גס
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים, מומלץ לתת לפרגיות לשהות בתבלינים לכמה שעות. כשלוקחים לשטח חשוב לשים את הפרגיות בסביבה קרירה כמו צידנית עם קרח או מקרר רכב אם יש. בשטח, מדליקים את המנגל ונותנים לגחלים להתחמם היטב. בינתיים משפדים את הפרגיות והפטריות. מניחים על המנגל עד שמוכן ובתאבון.

image

טחינה נענע וסלט עגבניות שרי

לטחינה: שמים בבלנדר טחינה גולמית איכותית, חופן עלי נענע נקיים וללא הגבעול, מיץ לימון לפי הטעם, מלח ומים קרים.
טוחנים עד ליצירת טחינה ירקרקה וטעימה. מתקנים מליחות וחמיצות לפי הצורך.

לסלט: חותכים עגבניות שרי לחצאים, שמים בקערה עם שמן זית, מלח גס ומעט חומץ בלסמי. מניחים מעל הטחינה הירקרקה ומגישים לצד הפרגיות.

image